b_640_480_16777215_00_images_vesti_2021_02_eurofarm_pelister_izbor.jpg

РК Еурофарм Пелистер ги собра наградите на 56-от избор на „Спортист на Битола“, манифестација во организација на Сојузот на спортови и Општина Битола. На манифестацијата, која се одржа во Центарот за култура во Битола, клубот доби признание за афирмација на градот на меѓународна сцена.

Награден беше и тренерот Жељко Бабиќ, а ракометарот Стипе Мандалиниќ заврши на второто место на традиционалната листа на десет најдобри спортисти.

Специјално признание им беше доделено на Силјан Мицевски и градоначалничката на Општина Битола, Наташа Петровска за реализација на „Платформата за ракометна Битола“, реализирана во декември 2019 година.

sponzori 2021

За нас

На ден 29.11.2019 во општина Битола беше потпишан договорот ,,ПЛАТФОРМА ЗА РАКОМЕТНА БИТОЛА’’, со што и официјално Битола го доби клубот РК Еурофарм Пелистер.

Договорот го потпишаа претставници на двата клуба и градоначалничката на Битола, Наташа Петровска во просториите на Општина Битола.

Еурофарм Пелистер ќе биде водечкиот клуб со високи европски амбиции, а Еурофарм Пелистер 2 клуб исполнет со млади ракометари и таленти од Битола и цела Македонија.

Прочитај повеќе

Контакт

Адреса: Ул.Добривое Радосављевиќ бр.3
Битола 7000, Република Македонија

Телефон: +38971231461

E-mail: dimitar.mitrevski@eurofarm.com.mk

icons8 facebook old 48 icons8 instagram 48 iconfinder youtube 834723