b_640_480_16777215_00_images_vesti_2020_08_rfm-.jpg

Ракометната федерација на последниот состанок на Управниот одбор донесе неколку одлуки кои се однесуваат на претстојната сезона.

Клубовите во Супер-лигата нема да плаќаат котизација додека задоложителното неделно тестирање за ковид-19 ќе биде на товар на федерацијата.Тестирањата за ковид-19 ќе се вршат во ЈЗУ „8 Септември“.

Формирана е комисијата за надзор во која членуваат: Славе Николов (координатор), Камер Металари, Левче Китевски и Гино Стрезовски.

logo rfm

ehfclww2

ehftv

VF420 Web 178x156px DEC

SEHA League

aqua baner

 

2sponzori dolu27112018

За нас

На ден 29.11.2019 во општина Битола беше потпишан договорот ,,ПЛАТФОРМА ЗА РАКОМЕТНА БИТОЛА’’, со што и официјално Битола го доби клубот РК Еурофарм Пелистер.

Договорот го потпишаа претставници на двата клуба и градоначалничката на Битола, Наташа Петровска во просториите на Општина Битола.

Еурофарм Пелистер ќе биде водечкиот клуб со високи европски амбиции, а Еурофарм Пелистер 2 клуб исполнет со млади ракометари и таленти од Битола и цела Македонија.

Прочитај повеќе

Контакт

Адреса: Ул.Добривое Радосављевиќ бр.3
Битола 7000, Република Македонија

Телефон: +38971231461

E-mail: dimitar.mitrevski@eurofarm.com.mk

icons8 facebook old 48 icons8 instagram 48