b_640_480_16777215_00_images_vesti_2022_04_d-rIvanovski-rakometar.jpg

Членот на Еурофарм Пелистер, Мартин Велковски успешно беше опериран по тешката повреда на коленото (луксација на чашката) на тренинг на крајот од февруари годината.

Според планот, по рехабилитацијата, Велковски треба да се врати на теренот на почетокот од следната сезона.

Интервенцијата на ракометарот Велковски ја изврши д-р Михајло Ивановски во клиничката болница „Аџибадем Систина“, во соработка со д-р Иван Василев од Бугарија.

РК Еурофарм му посакува брзо оздравување на Мартин Велковски.

sponzori 2021

За нас

На ден 29.11.2019 во општина Битола беше потпишан договорот ,,ПЛАТФОРМА ЗА РАКОМЕТНА БИТОЛА’’, со што и официјално Битола го доби клубот РК Еурофарм Пелистер.

Договорот го потпишаа претставници на двата клуба и градоначалничката на Битола, Наташа Петровска во просториите на Општина Битола.

Еурофарм Пелистер ќе биде водечкиот клуб со високи европски амбиции, а Еурофарм Пелистер 2 клуб исполнет со млади ракометари и таленти од Битола и цела Македонија.

Прочитај повеќе

Контакт

Адреса: Ул.Добривое Радосављевиќ бр.3
Битола 7000, Република Македонија

Телефон: +38971231461

E-mail: dimitar.mitrevski@eurofarm.com.mk

icons8 facebook old 48 icons8 instagram 48 iconfinder youtube 834723